Изгубена картичка +389 (0)46 268 268
Информации Контакт-центар: (02) 15 050 obinfo@ob.com.mk
ОБСГНЕТ-поддршка Контакт-центар: (02) 15 050 obsgnetsupport@ob.com.mk
Сподели ја страната на некој од социјалните медиуми:

Соопштенија за јавност

23 

Известување: Детектирани лажни телефонски повици кон клиенти на Охридска банка

Детектирани се лажни телефонски повици, во кои извесни лица се претставуваат како вработени во Охридска банка и од клиентите бараат лични податоци. Апелираме, доколку се сомневате дека сте контактира ...

 

ИЗВЕСТУВАЊЕ: ОХРИДСКА БАНКА ГО МЕНУВА РАБОТНОТО ВРЕМЕ НА МРЕЖАТА НА ЕКСПОЗИТУРИ ВО ОХРИД

Имено, од 8ми април (среда), 2020 год., експозитурите Централа и Минимаркет привремено ќе работат со работно време од 07:00ч. – 14:00ч, каде ќе бидат активни сите благајни, за да се услужат сите клиен ...

 

Известување за промена на работно време од 08.04.2020

РАБОТНО ВРЕМЕ НА ЕКСПОЗИТУРИТЕ ОД 08.04.2020 ...

 

Годишен резултат со состојба на 31 декември 2019 година на Групацијата Штаермеркише Шпаркасе

„Многу сме задоволни со финансиската 2019 година!“ Годишен резултат со состојба на 31 декември 2019 година на Групацијата Штаермеркише Шпаркасе ...

 

Дополнување на јавната понуда од 31.03.2020 година

Согласно известувањето во објавената Јавна понуда со број 2707 – 16439/1, од 31.03.2020, со ова дополнување на објавата известуваме за начинот на регулирање на обврските, за клиентите кои користат кре ...

 

Понуда за одложување на наплатата на кредитните обврски за 6 месеци

Со цел надминување на потешкотиите со кои би се соочиле клиентите во овој тежок период настанат поради Корона-кризата, Охридска банка објавува Јавна понуда со број 2707 – 16439/1, од 31.03.2020 година ...

 

Известување: Охридска банка работи на создавање технички услови за олеснување на исплатата на кредитните обврски за своите клиенти

Следејќи ги мерките на Владата на Република Северна Македонија и укажувањата на Народната банка, Охридска банка во овој период работи посветено на создавање услови за олеснување на исплатата на кредит ...

 

Отстранување од понуда на Маестро картички и замена со МasterСard standard дебитни картички

Охридска банка ги укинува од својата понуда Маестро дебитните картички и истите во иднина ќе бидат заменети со МasterСard standard дебитни картички. ...

 

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРЕДВРЕМЕНА ИСПЛАТА НА ПЕНЗИИ ЗА МАРТ 2020

Ве известуваме дека Охридска банка АД Скопје ќе врши исплата на пензии за месец Март 2020г., почнувајќи од 25.03.2020 година. ...

 

Известување за промена на мрежата на експозитури

Согласно моменталната ситуација поврзана со КОВИД-19 и потребата од уште позасилена превензија на целото население, Охридска банка ги информира клиентите дека почнувајќи од од 23.03.2020 година, ќе ра ...

 

БЕЗ ПРОВИЗИИ ЗА ТРАНСАКЦИИ НА ЕЛЕКТРОНСКО И МОБИЛНО БАНКАРСТВО ЗА ФИЗИЧКИ ЛИЦА НА ОХРИДСКА БАНКА ДО 15 АПРИЛ 2020

Охридска банка АД Скопје ја укинува провизијата на сите денарски трансакции од физички лица реализирани до 15 април 2020 година преку каналите за електронско и мобилно банкарство. ...

 

ЗАРАДИ ЗАШТИТА НА ЗДРАВЈЕТО ДА СЕ НАМАЛИ УПОТРЕБАТА НА ДЕНАРСКАТА И ДЕВИЗНАТА ГОТОВИНА

Со оглед на тоа што готовината се смета за еден од честите канали за пренос на инфекцијата, а заради превенција од евентуално пренесување на заразата, повторно апелираме да се намали употребата на гот ...

 

Мрежата на филијали и експозитури на банките и штедилниците останува отворена за граѓаните и правните лица

Мрежата на филијали и експозитури на банките и штедилниците останува отворена за граѓаните и правните лица. ...

 

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА КЛИЕНТИТЕ ПОВРЗАНО СО КОВИД-19

Во согласност со препораките и Одлуката на Владата на Република Северна Македонија, Охридска банка воведува низа мерки за превенција и заштита на вработените и на клиентите на Банката. ...

 

Станбен кредит на Охридска банка со 10 години фиксна каматна стапка од 3,5 %

Од денеска, Охридска банка го збогатува своето портфолио на производи со нов тип на станбен кредит, овозможувајќи им на своите клиенти уште поповолни услови; најдолго гарантирана фиксна каматна стапка ...

 

Охридска банка доби сертификат за работење по највисоки меѓународни стандарди во платежната индустрија

Охридска банка АД Скопје се стекна со сертификат за PCI DSS стандардот (Payment Card Industry Data Security Standard) и ја потврди усогласеноста во работењето по највисоките меѓународни сигурносни ст ...

 

Бесплатно повлекување готовина со дебитните картички од банкоматите во Шпаркасе Групацијата

Од денес, клиентите на Охридска банка и Шпаркасе Банка Македонија ќе можат да ја користат проширената мрежа на двете банки составена од околу 120 банкомати во Република Македонија, на кои ќе можат да ...

 
33 
13 
13