Изгубена картичка +389 (0)46 268 268
Информации Контакт-центар: (02) 15 050 obinfo@ob.com.mk
ОБСГНЕТ-поддршка Контакт-центар: (02) 15 050 obsgnetsupport@ob.com.mk
Сподели ја страната на некој од социјалните медиуми:

Соопштенија за јавност

ИСПЛАТА НА ПЕНЗИИ ЗА МАЈ 2021

Охридска банка АД Скопје ги известува своите клиенти дека ќе врши предвремена исплата на пензии за мај 2021 година во периодот 26.05.2021 година – 31.05.2021 година согласно Информацијата за исплата н ...

 

Известување: Неработен ден 13ти мај

Ве известуваме дека 13.05 (четврток), согласно Законот за празници е неработен ден, поради што експозитурите на Охридска банка АД Скопје нема да работат ...

 

Известување: Неработни денови

Ве известуваме дека 30.04 (петок), 01.05 и 03.05.2021 година (сабота и понеделник), согласно Законот за празници се неработни денови, поради што експозитурите на Охридска банка АД Скопје нема да работ ...

 

Известување за скратено работно време

Ве известуваме дека експозитурите на Охридска Банка АД Скопје, на 29.04.2021 ќе работат со скратено работно време, во делот на вршење на готовински трансакции на благајните. ...

 

ИСПЛАТА НА ПЕНЗИИ ЗА АПРИЛ 2021

Охридска банка АД Скопје ги известува своите клиенти дека ќе врши предвремена исплата на пензии за апрл 2021 година во периодот 26.04.2021 година – 29.04.2021 година согласно Информацијата за исплата ...

 

Известување за промена на локација и работно време на експозитура Струга

Ве известуваме дека експозитурата на Охридска Банка АД Скопје во Струга ќе ја промени постоечката локација. Новата локација е на ул.Пролетерска бригада бр.20 ...

 

Годишен резултат на Штаермеркише Шпаркасе Групацијата со состојба на 31 декември 2020 година

Задоволителна деловна година со оглед на вонредните услови за работа ...

 

ИСПЛАТА НА ПЕНЗИИТЕ ЗА МАРТ 2021

Охридска банка АД Скопје ги известува своите клиенти дека ќе врши предвремена исплата на пензии за март 2021 година во периодот 29.03.2021 година – 01.04.2021 година согласно Информацијата за исплата ...

 

ИСПЛАТА НА ПЕНЗИИТЕ ЗА ФЕВРУАРИ 2021

Охридска банка АД Скопје ги известува своите клиенти дека ќе врши предвремена исплата на пензии за февруари 2021 година во периодот 25.02.2021 година – 02.03.2021 година согласно Информацијата за испл ...

 
22 

Известување за предвремена исплата на пензиите за месец јули 2020 година

Во тек е исплатата на пензии за месец Јули 2020 година, која ќе се врши со дефиниран распоред на исплата, почнувајќи од 28.7.2020 ...

 

Охридска банка почна да ја издава домашната платежна картичка

Од 3 јули 2020 година, Охридска банка АД Скопје почнува да ја издава домашната платежна картичка „Купувам домашно“. ...

 

Известување за предвремена исплата на јунски пензии

Охридска банка АД Скопје од петок (26 јуни, 2020 година) почнува со исплата на пензиите за јуни 2020 година. ...

 

ОХРИДСКА БАНКА ПОЧНА ПРОЦЕС НА ЗАМЕНА НА ПЛАТЕЖНИ КАРТИЧКИ СО НОВО ЛОГО

Новите картички се подготвени за употреба веднаш, односно без дополнителни барања за активација на картичката што на корисниците ќе им овозможи непречен пристап до своите средства за подигнување готов ...

 

ЗАПОЧНУВА НАГРАДНАТА ИГРА НА ОХРИДСКА БАНКА И VISA – ВИЗАРАТА МОЖЕ СÈ

Suzuki Swift и 10 електрични тротинети дел од наградниот фонд ...

 

Домашна платежна картичка - Купувам домашно

Важни аспекти на процесот на издавање на домашни платежни картички од Охридска банка АД Скопје ...

 

Известување за предвремена исплата на пензии за месец мај 2020

Охридска банка АД Скопје врши предвремена исплата на пензијата за месес Мај 2020 година ...

 

Престижниот финансиски магазин „Global Finance“ ја прогласи Охридска банка за „Најдобра банка во Македонија” за 2020 година

Официјално: Петта година по ред, светскиот финансиски магазин „Global Finance“, ја прогласува Охридска банка, за Најдобра банка во Македонија. ...

 

ОХРИДСКА БАНКА ЌЕ ИЗВРШИ ДОКАПИТАЛИЗАЦИЈА ЗА ПОДДРШКА НА РАЗВОЈОТ НА БАНКАТА ВО ИЗНОС ОД 10 МИЛИОНИ ЕВРА

На 8 Мај 2020 година, се одржа 44. Седница на Собранието на акционери, на која беше усвоена Одлуката за докапитализација на Охридска банка во износ од десет милиони евра. ...

 

Поставен банкомат на Охридска банка на нова локација

Од 5-ти Мај на клиентите на Охридска банка им е достапен банкомат на ул. Орце Николов бр.146 во Скопје. ...

 

ОХРИДСКА БАНКА ГИ ОТВОРА СИТЕ СВОИ ЕКСПОЗИТУРИ ОД 4 МАЈ

Од 4 мај 2020 година, сите експозитури на Охридска банка АД Скопје ќе бидат отворени. ...

 

Известување: Неработен ден 1 мај 2020 и работно време на експозитури на 2 мај 2020

...

 

ИЗВЕСТУВАЊЕ: ПРЕДВРЕМЕНА ИСПЛАТА НА ПАРИЧНИ ПРАВА ОД СОЦИЈАЛНА ЗАШТИТА ЗА АПРИЛ 2020

Охридска банка АД Скопје ја известува јавноста дека од понеделник (4 мај, 2020 година) почнува со предвремена исплата на паричните права од социјална заштита за април 2020 година. ...

 

Повторно достапен А++ Кредитот од Охридска банка наменет за финансирање на енергетско ефикасни производи, со поврат на средства до 20%

Охридска банка и ЕБОР потпишаа договор за нова кредитна линија во висина од 2,5 милиони евра за поддршка на енергетско-ефикасни проекти за физички лица со вклучен поврат на средства до 20%. ...

 

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРЕДВРЕМЕНА ИСПЛАТА НА ПЕНЗИИТЕ ЗА АПРИЛ 2020

Охридска банка АД Скопје ги известува своите клиенти дека ќе врши исплата на пензии за април 2020 година во периодот 24.04.2020 година – 30.04.2020 година. ...

 

Известување за промена на работното време од 23.04.2020

Од денес, редовното работно време на Банката и на сите нејзини експозитури е од 08.00 до 16.00 часот, со исклучок на двете експозитури во Охрид, кои во период на исплата на априлските пензии, ќе работ ...

 

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ИСПЛАТА НА СУБВЕНЦИИ ОД ТУТУН ОД 20-ТИ АПРИЛ

Ве известуваме дека од 20.04.2020 година, Охридска банка АД Скопје ќе врши исплата на субвенции со тутун. ...

 

БЕЗ ПРОВИЗИИ ЗА ДЕНАРСКИ ТРАНСАКЦИИ НА МОБИЛНОТО И ЕЛЕКТРОНСКОТО БАНКАРСТВО ДО 31-ВИ МАЈ

Имајќи го предвид императивот дека јавното здравје е заедничка одговорност, Охридска банка АД Скопје го продолжи периодот на укинати провизии за денарски трансакции на мобилното и електронското банкар ...

 

ИНФОРМАЦИЈА ЗА ЗАВРШЕНА ЈАВНА ПОНУДА ЗА ОДЛОЖУВАЊЕ НА НАПЛАТАТА НА КРЕДИТНИТЕ ОБВРСКИ

Ве информираме дека јавната понуда за одложување на наплатата на кредитните обврски за 6 месеци за клиенти физички лица, објавена на веб страната на Охридска банка на ден 31.03.2020 е завршена ...

 

ШПАРКАСЕ БАНКА МАКЕДОНИЈА, ОХРИДСКА БАНКА И ШТАЕРМЕРКИШЕ ШПАРКАСЕ СО ЗАЕДНИЧКА ДОНАЦИЈА ВО ИЗНОС ОД 110.000 ЕВРА ЗА НАДМИНУВАЊЕ НА ПОСЛЕДИЦИТЕ ОД ВИРУСНАТА ПАНДЕМИЈА ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

Групацијата Штаермеркише Шпаркасе, претставена во нашата држава преку двете локални банки, Охридска банка и Шпаркасе Банка Македонија, својата солидарност ја искажува преку наменска донација на повеќе ...

 
32 
12 
12