Изгубена картичка +389 (0)46 268 268
Информации Контакт-центар: (02) 15 050 obinfo@ob.com.mk
ОБСГНЕТ-поддршка Контакт-центар: (02) 15 050 obsgnetsupport@ob.com.mk
Сподели ја страната на некој од социјалните медиуми:

Премиум картички

Mastercard® Premium и Visa® Gold картичките совршено ќе се вклопат во Вашиот животен стил и ќе го поедностават Вашето секојдневие

Кредитна Mastercard PlatinumСовршено ќе се вклопи во Вашиот животен стил и ќе го поедностави Вашето секојдневие

Кредитна Mastercard Diamond


Совршено ќе се вклопи во Вашиот животен стил и ќе го поедностави Вашето секојдневие

Кредитна Mastercard Gold


Детален преглед на сите трансакции со електронското банкарство и мобилното банкарство

Кредитна VISA Gold


Без провизија за месечно одржување за првата година.

Дебитна Mastercard Gold


Детален преглед на сите трансакции со електронското банкарство и мобилното банкарство

Предности
Документи
 • Eксклузивен пакет на осигурителни услуги
 • Високи дневни лимити за трансакции во трговијата
 • Високи кредитни лимити
 • Бесплатен пристап во престижните клубови Sky и Jet на аеродромот во Виена и во бизнис-клубот на аеродромот Никола Тесла во Белград
 • Бесплатни трансакции на ПОС-терминалите во земјата и во странство
 • Автоматско обновување на кредитниот лимит со секое отплаќање на минималната рата
 • Едноставно плаќање на ратите преку електронското банкарство или со траен налог од трансакциска сметка
 • Mинимална рата од 5 % на искористениот дел од кредитниот лимит
 • Можност за дополнителни картички за најблиските
 • Дневен лимит на АТМ - 250.000 МКД
 • Дневен лимит на ПОС-терминали - 500.000 МКД
 • Вкупен дневен лимит - 750.000 МКД
 • Заштита при плаќање на интернет со вграден код за безбедност 3D Secure, Verified by Visa - VbV и MC Secure code
 • Плаќање на интернет
 • Детален преглед на сите трансакции преку електронското банкарство OBSGN@t и преку мобилното банкарство Моја банка

 • Лична карта или пасош
 • Барање за издавање и користење картичка MasterCard/VISA
 • Потврда за плата, административна забрана и изјава за административна забрана
 • Меница и менична изјава
Аплицирај
Предности
Документи
 • Без провизија за месечно одржување за првата година
 • Mинимална рата од 5 % на искористениот дел од кредитниот лимит
 • Бескаматен грејс-период, максимум до 42 дена за сите трансакции извршени до 15-ти во месецот
 • Детален преглед на сите трансакции преку електронското банкарство OBSGN@t и преку мобилното банкарство Моја банка
 • Бесплатни трансакции на ПОС-терминалите во земјата и во странство
 • Плаќање на интернет
 • Заштита при плаќање на интернет со вграден код за безбедност 3D Secure, Verified by Visa - VbV и MC Secure code
 • Можност за дополнителни картички за најблиските
 • Дневен лимит на АТМ - 100.000 МКД
 • Дневен лимит на ПОС-терминали - 300.000 МКД
 • Вкупен дневен лимит - 300.000 МКД
 • Можност за купување на еднакви месечни рати БЕЗ КАМАТА кај трговци партнери

 • Лична карта или пасош
 • Барање за издавање и користење картичка MasterCard/VISA
 • Потврда за плата, административна забрана и изјава за административна забрана
 • Меница и менична изјава
Аплицирај
Предности
Документи
 • Бесплатни трансакции на ПОС-терминалите во земјата и во странство
 • Можност за плаќање на интернет
 • Можност за дополнителни картички за најблиските
 • Вграден код 3D Secure, Verified by Visa - VbV и MC Secure code за безбедност при плаќање на интернет
 • Можност за користење попуст кај трговци вклучени во листата на КЛУБ ПРЕМИУМ ПАРТНЕРИ
 • Детален преглед на сите трансакции преку електронското банкарство и преку Моја банка 
 • Дневен лимит на АТМ - 200.000 МКД
 • Дневен лимит на ПОС-терминалите - 300.000 МКД
 • Вкупен лимит - 500.000 МКД

 • Лична карта или пасош
 • Барање за издавање и користење картичка MasterCard/VISA
 • Потврда за плата, административна забрана и изјава за административна забрана
 • Меница и менична изјава
Аплицирај
Предности
Документи
 • Без провизија за месечно одржување за првата година
 • Mинимална рата од 5 % на искористениот дел од кредитниот лимит
 • Бескаматен грејс-период максимум до 42 дена за сите трансакции извршени до 15-ти во месецот
 • Детален преглед на сите трансакции преку електронското банкарство со OBSGN@t и преку мобилното банкарство Моја банка
 • Бесплатни трансакции на ПОС-терминалите во земјата и во странство
 • Плаќање на интернет
 • Заштита при плаќање на интернет со вграден код за безбедност 3D Secure, Verified by Visa - VbV и MC Secure code
 • Можност за дополнителни картички за најблиските
 • Дневен лимит на АТМ - 100.000 МКД
 • Дневен лимит на ПОС-терминали - 300.000 МКД
 • Вкупен дневен лимит - 300.000 МКД
 • Можност за купување на еднакви месечни рати БЕЗ КАМАТА кај трговци партнери

 • Лична карта или пасош
 • Барање за издавање и користење картичка MasterCard/VISA
 • Потврда за плата, административна забрана и изјава за административна забрана
 • Меница и менична изјава
Аплицирај
Предности
Документи
 • Можност за повлекување готовина од мрежата на банкомати на Охридска Банка АД Скопје, Шпаркасе Банка Македонија и групацијата Штаермеркише Шпаркасе без провизија со дебитните картички
 • Детален преглед на сите трансакции преку електронско или мобилно банкарство
 • Плаќање на интернет
 • Можност за дополнителни картички за најблиските
 • Бесплатни трансакции на ПОС-терминалите во земјата и во странство
 • Дневен лимит на АТМ - 200.000 МКД
 • Дневен лимит на ПОС-терминали - 300.000 МКД
 • Вкупен лимит - 500.000 МКД
 • Вграден код 3D Secure, Verified by Visa - VbV и MC Secure code за безбедност при плаќање на интернет

 • Лична карта или пасош
 • Барање за издавање и користење картичка MasterCard/VISA
Аплицирај

Како можеме да Ви помогнеме?

Доколку Ви се потребни повеќе информации, не двоумете се да ни поставите прашање и ние ќе Ви одговориме во најкусо време.

Постави прашање
Име и презиме
Град
Е-маил
Телефон
Прашање
Внесете го кодот
CAPTCHA
Ги прифаќам општите правила и услови.
Предности
Осигурување
Документи
 • Без провизија за месечно одржување за првата година
 • Максимален кредитен лимит во износ од 2 месечни плати
 • Mинимална рата од 5% на искористениот дел од кредитниот лимит
 • Детален преглед на сите трансакции со OBSGNet Е- банкарство и Моја банка М банкарство
 • Бесплатни трансакции на ПОС-терминалите во земјата и во странство
 • Плаќање на Интернет
 • Заштита при плаќање на интернет со вграден 3D Secure, Verified by Visa - VbV и MC Secure code за безбедност
 • Можност за дополнителни картички за најблиските
 • Дневен лимит на АТМ – 100.000 МКД
 • Дневен лимит на ПОС терминали – 200.000 МКД
 • Вкупен дневен лимит- 300.000 МКД
 • Можност за купување на еднакви месечни рати БЕЗ КАМАТА кај трговци – партнери
  Медицинска помош:
 • Медицински трошоци;
 • Трошоци за репатријација;
 • Посета од страна на член на семејството во случај на хоспитализација.
  Помош при патување:
 • Правна заштита во странство;
 • Помош при патување во странство (во случај на кражба или губење на багажот);
 • Покривање на трошоците за испраќање на колега кој ќе го замени осигуреното лице во странство;
 • Испраќање на итни пораки.
  Итен контакт 24/7:
 • EUROP Assistance телефонски број: +44 203 7888 656 на кој во случај на осигурен настан, осигуреникот или трето лице во негово име треба да го информира контакт центарот.
 • По првичната пријава на осигурениот настан, осигуреникот може да комуницира со центарот за поддршка - EUROP Assistance по електронски пат, на адресата ohridskabanka@broadspire.eu
 • Лична карта или пасош
 • Барање за издавање и користење на MasterCard/VISA картичка (ПДФ)
 • Потврда за плата, административна забрана и изјава за административна забрана
 • Меница и менична изјава
Аплицирај
Изгубена картичка +389 (0)46 268 268
Информации (02)15 050 Контакт центар obinfo@ob.com.mk
ОБСГНЕТ поддршка (02)15 050 Контакт центар obsgnetsupport@ob.com.mk
Види ги сите локации во Македонија Мапа
Сподели ја страната на некој од социјалните медиуми: