Изгубена картичка +389 (0)46 268 268
Информации Контакт-центар: (02) 15 050 obinfo@ob.com.mk
ОБСГНЕТ-поддршка Контакт-центар: (02) 15 050 obsgnetsupport@ob.com.mk
Сподели ја страната на некој од социјалните медиуми:

Соопштенија за јавност

Известување за работно време и привремени прекини кај дигиталните производи

Во период од 16.07. – 19.07.2021г. ќе има привремени прекини во користењето на производите и услугите на Банката како резултат на финални технички подготовки и надградби неопходни за присоединувањето ...

 

Известување: експозитурата на Охридска банка АД Скопје Центар-Беко во Скопје повторно отворена

Експозитурата на Охридска банка АД Скопје Центар-Беко во Скопје ќе биде повторно отворена од 12.07.2021 (понеделник) ...

 

Промена на броевите на сметки во Охридска банка АД Скопје

Како резултат на присоединувањето на Охридска банка АД Скопје кон Шпаркасе Банка Македонија АД Скопје, броевите на денарските и девизните сметки на сите клиенти физички и правни лица во Охридска банка ...

 

Известување за промена на локација и работно време на експозитура Гази Баба

Ве известуваме дека експозитурата на Охридска Банка АД Скопје во Гази Баба ќе ја промени постоечката локација. Новата локација е на ул.Интернационални Бригади бр.15 ...

 

ИСПЛАТА НА ПЕНЗИИ ЗА ЈУНИ 2021

Охридска банка АД Скопје ги известува своите клиенти дека ќе врши предвремена исплата на пензии за јуни 2021 година во периодот 29.06.2021 година – 02.07.2021 година согласно Информацијата за исплата ...

 

Известување: Неработен ден 18 јуни

Ве известуваме дека 18.06 (петок), согласно Законот за празници е неработен ден, поради што експозитурите на Охридска банка АД Скопје нема да работат ...

 

Известување: промена на работното време на експозитура Капиштец

Oд 05.06.2021 (сабота), експозитурата ќе биде отворена за клиенти и во саботите, со работно време од 09:00-13:00 часот ...

 

Известување: привремено затворање на експозитурата Центар поради реконструкција

Ве известуваме дека експозитурата на Охридска банка АД Скопје Центар-Беко во Скопје, ќе биде привремено затворена, од 04.06.2021 до 12.07.2021 година ...

 

Известување: Неработен ден 24ти мај

Ве известуваме дека 24.05 (понеделник), согласно Законот за празници е неработен ден, поради што експозитурите на Охридска банка АД Скопје нема да работат ...

 

Проектот „Во тимот е силата’’ прогласен за „Најдобра HR Практика на годината“ за 2020 година

Проектот „Во тимот е силата“ на Охридска банка и Шпаркасе Банка Македонија е прогласен за „Најдобра HR практика на годината“ за 2020та година од страна на МАЧР ...

 
21 

МАКЕДОНСКА БАНКАРСКА АСОЦИЈАЦИЈА ГИ ПОВИКУВА КЛИЕНТИТЕ НА БАНКИТЕ И ШТЕДИЛНИЦИТЕ ДА ИЗВРШАТ УПИС ВО РЕГИСТАРОТ ЗА ВИСТИНСКИ СОПСТВЕНИЦИ

Македонската Банкарска Асоцијација ги повикува сите правни лица - клиенти на деловните банки и штедилници кои подлежат на обврската за запишување на вистински сопственик во Регистарот на вистински соп ...

 

ИСПЛАТА НА ПЕНЗИИТЕ ЗА ФЕВРУАРИ 2021

Охридска банка АД Скопје ги известува своите клиенти дека ќе врши предвремена исплата на пензии за февруари 2021 година во периодот 25.02.2021 година – 02.03.2021 година согласно Информацијата за испл ...

 

ИСПЛАТА НА ПЕНЗИИТЕ ЗА ЈАНУАРИ 2021

Охридска банка АД Скопје ги известува своите клиенти дека ќе врши предвремена исплата на пензии за јануари 2021 година во периодот 26.01.2021 година – 29.01.2021 година согласно Информацијата за испла ...

 

ИСПЛАТА НА ПЕНЗИИ ЗА ДЕКЕМВРИ 2020

РАСПОРЕД ЗА ИСПЛАТА НА ПЕНЗИИ ЗА ДЕКЕМВРИ ...

 

ОХРИДСКА БАНКА ЗАПОЧНУВА СО ИСПЛАТА НА ФИНАНСИСКИТЕ СРЕДСТВА ОД ЧЕТВРТИОТ ПАКЕТ МЕРКИ ЗА СПРАВУВАЊЕ СО ПОСЛЕДИЦИТЕ ОД КОВИД-19!

Важни аспекти на процесот на исплата на државна помош, како дел од четвртиот пакет мерки предвидени од Владата на Република Северна Mакедонија ...

 

Ohridskabanka.mk - најдобра веб-страница за финансиски услуги, банкарство и осигурување за 2020

Веб-страницата на Охридска банка АД Скопје, ohridskabanka.mk, е победник на овогодинешната манифестација „Сајт на годината“ во областа финансиски услуги, банкарство и осигурување за 2020 година. ...

 

ПРЕДВРЕМЕНА ИСПЛАТА НА ПЕНЗИИТЕ ЗА НОЕМВРИ 2020

Согласно усвоената Информација за исплата на пензии за месец ноември 2020 година на седницата на Владата одржана на 24.11.2020, Охридска банка АД Скопје известува дека ќе врши предвремена исплата на п ...

 

Известување за замена на картички

Ве известуваме дека од утре (05.11.2020), Охридска банка АД Скопје ќе го ограничи правото на користење на платежните картички со старо лого. ...

 

ПРЕДВРЕМЕНА ИСПЛАТА НА ПЕНЗИИТЕ ЗА ОКТОМВРИ 2020

Охридска банка АД Скопје ги известува своите клиенти дека ќе врши предвремена исплата на пензии за октомври 2020 година во периодот 27.10.2020 година – 30.10.2020. ...

 

ИЗБРАНИ ДОБИТНИЦИТЕ НА НАГРАДНАТА ИГРА НА ОХРИДСКА БАНКА И VISA – ВИЗАРАТА МОЖЕ СÈ

Suzuki Swift и 10 електрични тротинети доделени на клиенти на Охридска банка ...

 

Објава на добитници на награди од наградната игра „Визарата може сè!“

Добитници на награди од наградната игра „Визарата може сè!“ ...

 

Здраво штедачи!

За да ги поттикне вашите штедачки навики, нашиот Оби Роби реши да додели четири депозити од 3.000 денари и шест репрезентативни подароци по случаен избор. ...

 

ИНТЕГРАЦИЈА НА ОХРИДСКА БАНКА СО ШПАРКАСЕ БАНКА МАКЕДОНИЈА

Собрание на акционери ...

 

Охридска банка го продолжува рокот за замена на сите платежни картички со ново лого за 30 дена

Охридска банка АД Скопје го продолжува периодот предвиден за замена на платежните картички на своите клиенти, физички и правни лица. Со тоа, овој процес ќе трае до 31 Октомври 2020 година. ...

 

ПРЕДВРЕМЕНА ИСПЛАТА НА ПЕНЗИИТЕ ЗА СЕПТЕМВРИ 2020

Охридска банка АД Скопје ги известува своите клиенти дека ќе врши предвремена исплата на пензии за септември 2020 година во периодот 28.09.2020 година – 01.10.2020 година согласно Информацијата за исп ...

 

Охридска банка врши замена на сите платежни картички со ново лого

Процесот на замена на платежните картички ќе трае до 30 септември 2020 година ...

 

Известување за достава на фактури до Охридска банка АД Скопје

Ве известуваме дека од 21.09.2020 година Охридска банка АД Скопје нема повеќе да прифаќа фактури за плаќање испратени по електронски пат. ...

 

ВТОРА ПОНУДА ЗА ОДЛОЖУВАЊЕ НА НАПЛАТАТА НА КРЕДИТНИТЕ ОБВРСКИ НА КЛИЕНТИТЕ НА ОХРИДСКА БАНКА ЗА ПЕРИОД ОД 6 МЕСЕЦИ

Врз основа на Одлуката на Народната банка на Р.Северна Македонија за изменување и дополнување на Одлуката за методологијата за управување со кредитниот ризик (службен весник бр.76/2020 од 24.03.2020 г ...

 

Известување за предвремена исплата на пензиите за август 2020

Охридска банка АД Скопје ги известува своите клиенти дека ќе врши предвремена исплата на пензии за август 2020 година во периодот 26.08.2020 година – 01.09.2020 година согласно Информацијата за исплат ...

 

Отворен конкурс за апликација за Best of South East- програма наменета за студентите од Република Северна Македонија

Биди најдобар на Југоистокот! Аплицирај на програмата и имаш можност да добиеш стипендија за студии на еден од најпрестижните австриските универзитети, како и да реализираш пракса во една од најмодерн ...

 
31 

Стабилно и долгорочно планирање со збогатената кредитна понуда на Охридска банка за физички лица

Новата и збогатена понуда на кеш кредити им излегува во пресрет на клиентите кои имаат потреба од стабилна банкарска понуда за остварување на идеи и планови на долг рок. ...

 

Охридска банка станува дел од Шпаркасе групацијата

Објавени првите бенефити за клиентите на Охридска Банка и Шпаркасе Банка Македонија. ...

 

Охридска банка предупредува за фишинг напади и злоупотреба на лични податоци од непознати сторители

Охридска банка ја известува јавноста дека непознати сторители, злоупотребувајќи го идентитетот на Банката преку лажно претставување, денес се обидуваат да извлечат лични податоци на клиенти на Банката ...

 

ИЗВРШЕНА ПРОМЕНА НА СОПСТВЕНОСТА НА ОХРИДСКА БАНКА АД СКОПЈЕ

По утврдување на успешноста на понудата за преземање на акции издадени од Охридска банка АД Скопје од страна на Штаермеркише Банка и Шпаркасен АГ, денес беше извршена и промена на сопственоста на Охри ...

 

ОД ДЕНЕС ОНЛАЈН РЕГИСТРИРАЊЕ НА МОБИЛНОТО БАНКАРСТВО НА ОХРИДСКА БАНКА БЕЗ ПОСЕТА НА ЕКСПОЗИТУРА КАКО ДЕЛ ОД НОВИТЕ И ПОДОБРЕНИ ФУНКЦИОНАЛНОСТИ

Од денес, клиентите на Банката ќе можат да направат онлајн регистрација на апликацијата без да посетат експозитура со што ќе имаат пристап до нивните сметки, како и онлајн аплицирање и добивање на нов ...

 

ОХРИДСКА БАНКА ГО ДОБИ ПОБЕДНИКОТ НА КОНКУРСОТ ЗА МЛАДИ СЛИКАРИ И НОВИОТ ЧЛЕН НА КЛУБОТ НА ТАЛЕНТИ

Младата сликарка Дефне Еминовска стана нов член на Клубот на таленти на Охридска банка Сосиете Женерал откако беше прогласена за победник на годинешниот Конкурс за млади сликари на Банката. Еминовска ...

 

ОХРИДСКА БАНКА ГО ПРОГЛАСИ ПОБЕДНИКОТ НА КРЕАТИВНИОТ МАРАТОН RETHINK

Тимот „Леа“ е победник на предизвикот на Охридска банка на годинешниот „Rethink“ – креативен маратон во организација на Солвео. ...

 

ОХРИДСКА БАНКА СОСИЕТЕ ЖЕНЕРАЛ ЈА ПРОДОЛЖУВА ПРОМОЦИЈАТА НА СВОИТЕ ПРОИЗВОДИ СО ДОПОЛНИТЕЛНИ ПОВОЛНОСТИ ЗА СВОИТЕ КЛИЕНТИ

Почнувајќи од 15 Септември, Охридска банка АД Скопје воведува дополнителни промотивни услови на своите производи! ...

 

ОХРИДСКА БАНКА СОСИЕТЕ ЖЕНЕРАЛ ГЛАВЕН СПОНЗОР НА 59. ИЗДАНИЕ НА ОХРИДСКО ЛЕТО

Охридска банка Сосиете Женерал и оваа година е главен спонзор и поддржувач на една од најзначајните културни манифестации во земјата - Охридско лето, одбележје на градот Охрид. ...

 

ОХРИДСКА БАНКА ДОДЕЛУВА ПОДАРОЦИ ЗА ОСТВАРЕНИ ВЕСТЕРН УНИОН ТРАНСАКЦИИ

Програмата за лојалност на Охридска банка Сосиете Женерал нуди нови изненадувања за корисниците на услугите на Вестерн Унион. ...

 

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ: “Phishing” - лажни маил пораки преку фалсификување на идентитетот на Охридска банка Сосиете Женерал

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ: Ве советуваме, ДА НЕ ГО ОТВОРАТЕ ПРИЛОГОТ НА ПОРАКИТЕ ПРИСТИГНАТИ ОД МЕИЛ АДРЕСАТА ohridska_banka@obsg.com.mk за да се заштитите од злоупотреба на Вашите податоци. Доколку во меѓувр ...

 

Охридска банка Сосиете Женерал објавува Конкурс за млади сликари

Охридска банка Сосиете Женерал објавува Конкурс наменет за сите млади сликари на возраст од 18 до 23 години. ...

 

Отворен повик за учество на Третата летна школа „Биди Банкар“ на Охридска банка Сосиете Женерал

Охридска банка Сосиете Женерал го отвори повикот за учество на летната школа „Биди Банкар“, која и ова лето ќе се одржи во Охрид. Летната школа „Биди Банкар“ е проект на Банката отворен за студентите ...

 

„Партнер+ кредит“ нов бизнис кредит од Охридска банка Сосиете Женерал наменет за мали и средни претпријатија

Преку Програмата за поддршка на конкурентноста на малите и средните претпријатија на Европската банка за обнова и развој, Охридска банка Сосиете Женерал го лансира „Партнер+“ кредитот со можност за 15 ...

 

Доделени наградите од наградната игра на Охридска банка Сосиете Женерал „Зелена наградна игра“

20 електрични скутери доделени на 20 клиенти на Банката! ...

 

„Global Finance“ ја прогласи Охридска банка Сосиете Женерал за „Најдобра банка во Македонија” за 2019!

Официјално: Престижниот финансиски магазин „Global Finance“ ја прогласи Охридска банка Сосиете Женерал за „Најдобра банка во Македонија” за 2019 година! ...

 

Сосиете Женерал потпиша договор за продавање на Охридска банка Сосиете Женерал на Штаермеркише банка и Шпаркасе АГ

На 28 февруари 2019 година во Скопје, Сосиете Женерал, бул. Хаусман бр. 29, 75009 Париз, Франција (29 boulevard Haussmann, 75009 Paris) ("СЖ") (акционер на Охридска Банка кој во моментот поседува 384. ...

 
11 
  • 1

Стабилно и долгорочно планирање со збогатената кредитна понуда на Охридска банка за физички лица

Новата и збогатена понуда на кеш кредити им излегува во пресрет на клиентите кои имаат потреба од стабилна банкарска понуда за остварување на идеи и планови на долг рок. ...

 

Охридска банка станува дел од Шпаркасе групацијата

Објавени првите бенефити за клиентите на Охридска Банка и Шпаркасе Банка Македонија. ...

 

Охридска банка предупредува за фишинг напади и злоупотреба на лични податоци од непознати сторители

Охридска банка ја известува јавноста дека непознати сторители, злоупотребувајќи го идентитетот на Банката преку лажно претставување, денес се обидуваат да извлечат лични податоци на клиенти на Банката ...

 

ИЗВРШЕНА ПРОМЕНА НА СОПСТВЕНОСТА НА ОХРИДСКА БАНКА АД СКОПЈЕ

По утврдување на успешноста на понудата за преземање на акции издадени од Охридска банка АД Скопје од страна на Штаермеркише Банка и Шпаркасен АГ, денес беше извршена и промена на сопственоста на Охри ...

 

ОД ДЕНЕС ОНЛАЈН РЕГИСТРИРАЊЕ НА МОБИЛНОТО БАНКАРСТВО НА ОХРИДСКА БАНКА БЕЗ ПОСЕТА НА ЕКСПОЗИТУРА КАКО ДЕЛ ОД НОВИТЕ И ПОДОБРЕНИ ФУНКЦИОНАЛНОСТИ

Од денес, клиентите на Банката ќе можат да направат онлајн регистрација на апликацијата без да посетат експозитура со што ќе имаат пристап до нивните сметки, како и онлајн аплицирање и добивање на нов ...

 

ОХРИДСКА БАНКА ГО ДОБИ ПОБЕДНИКОТ НА КОНКУРСОТ ЗА МЛАДИ СЛИКАРИ И НОВИОТ ЧЛЕН НА КЛУБОТ НА ТАЛЕНТИ

Младата сликарка Дефне Еминовска стана нов член на Клубот на таленти на Охридска банка Сосиете Женерал откако беше прогласена за победник на годинешниот Конкурс за млади сликари на Банката. Еминовска ...

 

ОХРИДСКА БАНКА ГО ПРОГЛАСИ ПОБЕДНИКОТ НА КРЕАТИВНИОТ МАРАТОН RETHINK

Тимот „Леа“ е победник на предизвикот на Охридска банка на годинешниот „Rethink“ – креативен маратон во организација на Солвео. ...

 

ОХРИДСКА БАНКА СОСИЕТЕ ЖЕНЕРАЛ ЈА ПРОДОЛЖУВА ПРОМОЦИЈАТА НА СВОИТЕ ПРОИЗВОДИ СО ДОПОЛНИТЕЛНИ ПОВОЛНОСТИ ЗА СВОИТЕ КЛИЕНТИ

Почнувајќи од 15 Септември, Охридска банка АД Скопје воведува дополнителни промотивни услови на своите производи! ...

 

ОХРИДСКА БАНКА СОСИЕТЕ ЖЕНЕРАЛ ГЛАВЕН СПОНЗОР НА 59. ИЗДАНИЕ НА ОХРИДСКО ЛЕТО

Охридска банка Сосиете Женерал и оваа година е главен спонзор и поддржувач на една од најзначајните културни манифестации во земјата - Охридско лето, одбележје на градот Охрид. ...

 

ОХРИДСКА БАНКА ДОДЕЛУВА ПОДАРОЦИ ЗА ОСТВАРЕНИ ВЕСТЕРН УНИОН ТРАНСАКЦИИ

Програмата за лојалност на Охридска банка Сосиете Женерал нуди нови изненадувања за корисниците на услугите на Вестерн Унион. ...

 

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ: “Phishing” - лажни маил пораки преку фалсификување на идентитетот на Охридска банка Сосиете Женерал

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ: Ве советуваме, ДА НЕ ГО ОТВОРАТЕ ПРИЛОГОТ НА ПОРАКИТЕ ПРИСТИГНАТИ ОД МЕИЛ АДРЕСАТА ohridska_banka@obsg.com.mk за да се заштитите од злоупотреба на Вашите податоци. Доколку во меѓувр ...

 

Охридска банка Сосиете Женерал објавува Конкурс за млади сликари

Охридска банка Сосиете Женерал објавува Конкурс наменет за сите млади сликари на возраст од 18 до 23 години. ...

 

Отворен повик за учество на Третата летна школа „Биди Банкар“ на Охридска банка Сосиете Женерал

Охридска банка Сосиете Женерал го отвори повикот за учество на летната школа „Биди Банкар“, која и ова лето ќе се одржи во Охрид. Летната школа „Биди Банкар“ е проект на Банката отворен за студентите ...

 

„Партнер+ кредит“ нов бизнис кредит од Охридска банка Сосиете Женерал наменет за мали и средни претпријатија

Преку Програмата за поддршка на конкурентноста на малите и средните претпријатија на Европската банка за обнова и развој, Охридска банка Сосиете Женерал го лансира „Партнер+“ кредитот со можност за 15 ...

 

Доделени наградите од наградната игра на Охридска банка Сосиете Женерал „Зелена наградна игра“

20 електрични скутери доделени на 20 клиенти на Банката! ...

 

„Global Finance“ ја прогласи Охридска банка Сосиете Женерал за „Најдобра банка во Македонија” за 2019!

Официјално: Престижниот финансиски магазин „Global Finance“ ја прогласи Охридска банка Сосиете Женерал за „Најдобра банка во Македонија” за 2019 година! ...

 

Сосиете Женерал потпиша договор за продавање на Охридска банка Сосиете Женерал на Штаермеркише банка и Шпаркасе АГ

На 28 февруари 2019 година во Скопје, Сосиете Женерал, бул. Хаусман бр. 29, 75009 Париз, Франција (29 boulevard Haussmann, 75009 Paris) ("СЖ") (акционер на Охридска Банка кој во моментот поседува 384. ...

 
11 
  • 1