Изгубена картичка +389 (0)46 268 268
Информации Контакт-центар: (02) 15 050 obinfo@ob.com.mk
ОБСГНЕТ-поддршка Контакт-центар: (02) 15 050 obsgnetsupport@ob.com.mk
Сподели ја страната на некој од социјалните медиуми:

Картички

Флексибилност и слобода при сите ваши плаќања со картичките од брендовите Mastercard® и Visa® 

Кредитна ВИЗАрата


Aвтоматска поделба на сите трансакциите над 2.000 МКД направени на ПОС терминал или Интернет кај кој било трговец во земјата или странство

ДебитнаVISA Classic


Детален преглед на сите трансакции со e- банкарството OBSGNet и со м-банкарството Моја банка 

Дебитна Mastercard Standard


Детален преглед на сите трансакции со e- банкарството OBSGNet и со м-банкарството Моја банка 

Дебитна Mastercard Gold


Детален преглед на сите трансакции со e- банкарството OBSGNet и со м-банкарството Моја банка 

Кредитна Mastercard Standard 


Без провизија за месечно одржување за првата година

Кредитна VISA Classic 


Без провизија за месечно одржување за првата година

Кредитна VISA Gold


Совршено ќе се вклопи во Вашиот животен стил

Кредитна Mastercard Gold


Без провизија за месечно одржување за првата година

Предности
Документи
 • Бесконтактно плаќање без внесување на ПИН за плаќања до 2.000 денари
 • Без провизија за месечно одржување за првата година
 • Mинимална рата од 5 % на искористениот дел од кредитниот лимит
 • Бескаматен грејс-период максимум до 45 дена за сите трансакции до 15 во месецот
 • Детален преглед на сите трансакции преку електронското или преку мобилното банкарство
 • Бесплатни трансакции на ПОС-терминалите во земјата и во странство
 • Плаќање на интернет
 • Заштита при плаќање на интернет со вграден код за безбедност 3D Secure, Verified by Visa - VbV и MC Secure code 
 • Лична карта или пасош
 • Барање за издавање и користење на MasterCard/VISA картичка
 • Потврда за плата, административна забрана и изјава за административна забрана
 • Меница и менична изјава


Аплицирај
Предности
Документи
 • Бесконтактно плаќање без внесување на ПИН за плаќања до 2.000 денари
 • Mинимална рата од 5 % на искористениот дел од кредитниот лимит
 • Бескаматен грејс-период, максимум до 42 дена, за сите трансакции до 15 во месецот
 • Детален преглед на сите трансакции преку електронското или преку мобилното банкарство
 • Бесплатни трансакции на ПОС-терминалите во земјата и во странство
 • Плаќање на интернет
 • Заштита при плаќање на интернет со вграден код за безбедност 3D Secure и Verified by Visa - VbV и MC Secure code
 • Лична карта или пасош
 • Барање за издавање и користење на MasterCard/VISA картичка (ПДФ)
 • Потврда за плата, административна забрана и изјава за административна забрана
 • Меница и менична изјава
Аплицирај
Предности
Документи
 • Бесконтактно плаќање без внесување на ПИН за плаќања до 2.000 денари
 • Без провизија за месечно одржување за првата година
 • Максимален кредитен лимит во износ од 2 месечни плати
 • Mинимална рата од 5 % на искористениот дел од кредитниот лимит
 • Детален преглед на сите трансакции преку електронското или преку мобилното банкарство
 • Бесплатни трансакции на ПОС-терминалите во земјата и во странство
 • Плаќање на интернет
 • Заштита при плаќање на интернет со вграден код за безбедност 3D Secure и Verified by Visa - VbV и MC Secure
 • Лична карта или пасош
 • Барање за издавање и користење на MasterCard/VISA картичка
 • Потврда за плата, административна забрана и изјава за административна забрана
 • Меница и менична изјава
Аплицирај
Предности
Документи
 • Бесконтактно плаќање без внесување на ПИН за плаќања до 2.000 денари
 • Без провизија за месечно одржување за првата година
 • Максимален кредитен лимит во износ од 2 месечни плати
 • Mинимална рата од 5% на искористениот дел од кредитниот лимит
 • Детален преглед на сите трансакции преку електронското или преку мобилното банкарство
 • Бесплатни трансакции на ПОС-терминалите во земјата и во странство
 • Плаќање на интернет
 • Заштита при плаќање на интернет со вграден код за безбедност 3D Secure,Verified by Visa - VbV и MC Secure code 
 • Лична карта или пасош
 • Барање за издавање и користење на MasterCard/VISA картичка
 • Потврда за плата, административна забрана и изјава за административна забрана
 • Меница и менична изјава
Аплицирај
Предности
Документи
 • Можност за повлекување готовина од мрежата на банкомати на Охридска Банка АД Скопје, Шпаркасе Банка Македонија и групацијата Штаермеркише Шпаркасе без провизија со дебитните картички
 • Бесконтактно плаќање без внесување на ПИН за плаќања до 2.000 денари
 • Детален преглед на сите трансакции преку електронското или преку мобилното банкарство
 • Плаќање на интернет
 • Можност за дополнителни картички за најблиските
 • Бесплатни трансакции на ПОС-терминалите во земјата и во странство
 • Дневен лимит на АТМ – 200.000 МКД
 • Дневен лимит на ПОС терминали – 300.000 МКД
 • Вкупен лимит- 500.000 МКД
 • Вграден код 3D Secure, Verified by Visa - VbV и MC Secure code за безбедност при плаќање на интернет
 • Лична карта или пасош
 • Барање за издавање и користење на MasterCard/VISA картичка
Аплицирај
Предности
Документи
 • Можност за повлекување готовина од мрежата на банкомати на Охридска Банка АД Скопје, Шпаркасе Банка Македонија и групацијата Штаермеркише Шпаркасе без провизија со дебитните картички
 • Бесконтактно плаќање без внесување на ПИН за плаќања до 2.000 денари
 • Детален преглед на сите трансакции преку електронското или преку мобилното банкарство
 • Можност за плаќање на интернет
 • Можност за дополнителни картички за најблиските
 • Дневен лимит на АТМ – 60.000 мкд
 • Дневен лимит на ПОС терминали – 100.000 МКД
 • Вкупен лимит- 160.000 МКД
 • Вграден код 3D Secure, Verified by Visa - VbV и MC Secure code за безбедност при плаќање на интернет
 • Лична карта или пасош
 • Барање за издавање и користење на MasterCard/VISA картичка

Аплицирај
Предности
Осигурување
Документи
 • Детален преглед на сите трансакции преку електронското или преку мобилното банкарство
 • Плаќање на интернет
 • Бесплатни трансакции на ПОС-терминалите во земјата и во странство
 • Вграден код 3D Secure, Verified by Visa - VbV и MC Secure code за безбедност при плаќање на интернет 
За оваа картичка не е вклучена услугата- Осигурување на платежни картички.
 • Лична карта или пасош
 • Барање за издавање и користење на Маестро дебитна картичка
Аплицирај
Предности
Документи
 • Можност за повлекување готовина од мрежата на банкомати на Охридска Банка АД Скопје, Шпаркасе Банка Македонија и групацијата Штаермеркише Шпаркасе без провизија со дебитните картички
 • Бесконтактно плаќање без внесување на ПИН за плаќања до 2.000 денари
 • Детален преглед на сите трансакции преку електронското или преку мобилното банкарство
 • Плаќање на интернет
 • Можност за дополнителни картички за најблиските
 • Бесплатни трансакции на ПОС-терминалите во земјата и во странство
 • Дневен лимит на АТМ – 60.000 мкд
 • Дневен лимит на ПОС терминали -– до 150.000 МКД
 • Вкупен лимит- 150.000 МКД
 • Вграден код за безбедност 3D Secure, Verified by Visa - VbV и MC Secure code при плаќање на интернет
 • Лична карта или пасош
 • Барање за издавање и користење на Mastercard/Visa картичка 
Аплицирај
Предности
Документи
 • Aвтоматска поделба на сите трансакциите над 2.000 МКД направени на ПОС терминал или Интернет кај кој било трговец во земјата или странство
 • Плаќање без камата за секоја трансакција поделена на рати, со еднократна фиксна провизија
 • Максимален кредитен лимит во износ од 2 месечни плати
 • Без провизија за месечно одржување за првата година
 • Бесконтактно плаќање без внесување на ПИН за плаќања до 2.000 денари
 • Делење на трансакциите согласно однапред предефинирани рангови
 • Максимален кредитен лимит во износ од 2 месечни плати
 • Детален преглед на сите трансакции преку електронското или преку мобилното банкарство
 • Бесплатни трансакции на ПОС-терминалите во земјата и во странство
 • Плаќање на интернет
 • Заштита при плаќање на интернет со вграден код за безбедност 3D Secure и Verified by Visa - VbV и MC Secure
 • Можност за дополнителни картички за најблиските
 • Дневен лимит на АТМ – 60.000 МКД
 • Дневен лимит на ПОС терминали – 150.000 МКД
 • Вкупен дневен лимит- 150.000 МКД
 • Листа на трговци со картички на рати
  • Лична карта или пасош
  • Барање за издавање и користење на MasterCard/VISA картичка
  • Потврда за плата, административна забрана и изјава за административна забрана
  • Меница и менична изјава
  Аплицирај

  Како можеме да Ви помогнеме?

  Доколку Ви се потребни повеќе информации, не двоумете се да ни поставите прашање и ние ќе Ви одговориме во најкусо време.

  Постави прашање
  Име и презиме
  Град
  Е-маил
  Телефон
  Прашање
  Внесете го кодот
  CAPTCHA
  Ги прифаќам општите правила и услови.
  Изгубена картичка +389 (0)46 268 268
  Информации (02)15 050 Контакт центар obinfo@ob.com.mk
  ОБСГНЕТ поддршка (02)15 050 Контакт центар obsgnetsupport@ob.com.mk
  Види ги сите локации во Македонија Мапа
  Сподели ја страната на некој од социјалните медиуми: