Изгубена картичка +389 (0)46 268 268
Информации Контакт-центар: (02) 15 050 obinfo@ob.com.mk
ОБСГНЕТ-поддршка Контакт-центар: (02) 15 050 obsgnetsupport@ob.com.mk
Сподели ја страната на некој од социјалните медиуми:

Системски информации

01.08.2020

Известување за неработен ден - 3 август 2020 година

Почитувани клиенти, 

Ве известуваме дека согласно Законот за празниците на Република Македонија, 03 август (понеделник) 2020 година е неработен ден поради што експозитурите на Охридска банка АД Скопје нема да работат.

Дополнително на располагање Ви стојат мрежата на банкомати, електронското и мобилното банкарство, како и ПОС-терминалите на Банката.

Со почит,

Охридска банка АД Скопје

27.07.2020

Воведување на провизија за репроценка

Почитувани клиенти,

 

На 27.07.2020 година, стапува во сила новата Тарифа за физички лица на Охридска банка АД Скопје. Промената се состои во воведување на провизија за репроценка, која ќе биде важечка за сите нови клиенти корисници на кредити, обезбедени со залог. 

 

Иницијално утврдениот износ на оваа провизија беше во висина од 2500 денари за сите постоечки и нови клиенти корисници на кредити обезбедени со залог.

 

Со цел да излезе во пресрет на постоечките кредитокорисници, а истовремено ценејќи ја лојалноста на клиентите со кредитни пласмани обезбедени со залог, Охридска банка АД Скопје одлучи трошокот за репроценка да биде во целост на товар на Банката.

 

Во однос на новите кредитокорисници, износот на провизијата се намалува од 2500 денари на 900 денари годишно што претставува дел од реалниот трошок за репроценка од страна на клиентите. Останиот дел од реалниот трошок за вршење на репроценка ќе биде на товар на Банката.  

 

 

Со почит,

 

Охридска банка АД Скопје.

 

14.07.2020

Известување за неработен ден - 15 јули 2020 година

Почитувани клиенти,

Ве известуваме дека поради одржување на предвремените парламентарни избори, 15 јули (среда) 2020 година е неработен ден поради што експозитурите на Охридска банка АД Скопје нема да работат.

Дополнително на располагање Ви стојат мрежата на банкомати, електронското и мобилното банкарство, како и ПОС-терминалите на Банката.

Со почит,

Охридска банка АД Скопје

10.06.2020

Известување за времен прекин на услуги од електронско банкарство

Почитувани клиенти,

Ве известуваме дека денеска (10.06.2020) ќе има прекин на сервисите за електронско и мобилно банкарство во периодот меѓу 21:00ч. - 22:00ч. заради техничка интервенција. 

Ви благодариме на разбирањето.

Со почит,
Охридска банка

04.06.2020

Известување за неработни денови

Почитувани клиенти,

Ве известуваме дека согласно Законот за празниците на Република Северна Македонија, 5 јуни (петок) 2020 година е неработен ден поради што експозитурите на Охридска банка АД Скопје нема да работат.

На 6 јуни (сабота) 2020 година, експозитура Центар - Скопје ќе биде затворена поради ограничување на движењето на територија на Град Скопје.

Дополнително на располагање Ви стојат мрежата на банкомати, електронското и мобилното банкарство, како и ПОС-терминалите на Банката.

Со почит,

 

Охридска банка АД Скопје

22.05.2020

Известување за неработен ден - 25 мај 2020

Почитувани клиенти,

Ве известуваме дека согласно Законот за празниците на Република Македонија, 25 мај (понеделник) 2020 година е неработен ден поради што експозитурите на Охридска банка АД Скопје нема да работат.

Дополнително на располагање Ви стојат мрежата на банкомати, електронското и мобилното банкарство, како и ПОС-терминалите на Банката.

Со почит,

Охридска банка АД Скопје

14.05.2020

Понуда со олеснителни услови за нови кредитни апликации

Почитувани, 

Охридска банка АД Скопје нуди олеснителни услови за нови кредитни апликации за кеш кредит, станбен кредит и кеш хипотекарен кредит. 

Олеснителните услови можете да ги прочитате на следниот линк

Со почит,

Охридска банка

30.04.2020

Известување за неработен ден - 1 мај 2020 година

Почитувани клиенти,

Ве известуваме дека согласно Законот за празниците на Република Северна Македонија, 1 мај (петок), 2020 година, е неработен ден поради што експозитурите на Банката нема да работат.

Дополнително на располагање Ви стојат мрежата на банкомати, мобилното и електронското банкарство, како и ПОС-терминалите на Банката.

На 2 мај (сабота), 2020 година, експозитурите Центар Беко - Скопје и Централа Охрид ќе работат со работно време од 08:00 до 12:00 часот.

Со почит,

Охридска банка АД Скопје

23.04.2020

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРОМЕНА НА РАБОТНО ВРЕМЕ ОД 23.04.2020

Почитувани клиенти,

 

Ве известуваме дека согласно донесените Одлуки од Владата на Република Северна Македонија, во однос на намалување рестрикциите на движењето и на зголемување за заштитата на граѓаните, извршена е промена на работното време на Охридска банка.

 

Од денес, редовното работно време на Банката и на сите нејзини експозитури е од 08.00 до 16.00 часот, со исклучок на двете експозитури во Охрид, кои во период на исплата на априлските пензии, ќе работат со изменето работно време од 07.00 – 16.00 часот.

Во сабота ќе започнат со работа и двете експозитури, експозитура Центар во Скопје и експозитура Охрид Централа, со работно време од 09.00 до 13.00 часот.

 

Дополнително, во однос на Одлуката за зголемување на заштитата на граѓаните, ве известуваме дека носењето на заштитна маска и ракавици при посета на експозитурите и Деловните згради е задолжетелно. Банката ќе ги почитува Одлуките на Владата и нема да дозволува влез во експозитурите на лица кои со себе нема да имаат заштитна опрема.

16.04.2020

Известување за неработни денови - Велигден 2020

Почитувани клиенти,

Ве известуваме дека согласно Законот за празниците на Република Македонија, 17 април (петок) и 20 април (понеделник), 2020 година се неработни денови поради што експозитурите на Охридска банка АД Скопје нема да работат.

Дополнително на располагање Ви стојат мрежата на банкомати, мобилното и електронското банкарство, како и ПОС-терминалите на Банката.

Со почит,

Охридска банка АД Скопје

 

 
63 
Изгубена картичка +389 (0)46 268 268
Информации (02)15 050 Контакт центар obinfo@ob.com.mk
ОБСГНЕТ поддршка (02)15 050 Контакт центар obsgnetsupport@ob.com.mk
Види ги сите локации во Македонија Мапа
Сподели ја страната на некој од социјалните медиуми: